2009. szeptember 28., hétfő

Szomorú szűzmária


Az ELO-nál tanulom a digitális fotózást, és a legutóbbi leckémnek egyik feladata az volt, hogy egy nekem kedves személyről csináljak olyan fényképet, ami a szomorúságot fejezi ki. Próbálkoztam mindkét gyerekkel, de persze ilyenkor mindíg elröhögik magukat. Végül Cininek beígértük, hogy nem lesz esti mese. Ez hatott, és ilyen képet csináltam róla. Hát nem úgy néz ki mint a szomorú szűzmária. Igazi művésznő! :-)

Cinella

2009. szeptember 27., vasárnap

Születésnap

Ma tartottuk Karcsi születésnapját, ami 24-én volt. Nem volt nagy buli, 5-en voltunk. Mi 4-en meg Anyu. Készítettem egy jó kis ebédet. Belakmároztunk, iszogattunk. Sajnos Anyu nem maradt sokáig, pedig ilyenkor szoktunk társasjátékozni is. Igazság szerint eléggé fáradt volt szegénykém, ugyanis szombaton nála volt Cini, és az én gyönyörűségem rosszabb, mint egy hurrikán. Nem marad utána semmi épségben. Ja és egy igazi örökmozgó. De ilyennek szeretjük. :-) Meg aztán Forma 1 volt a hétvégén, ami meg nekem szent és sérthetetlen. Hát így telt el ez a minibuli.
Sajnos fényképeket nem készítettem, pedig nagyon szeretek fotózni.

Cinella

2009. szeptember 21., hétfő

Vége a hallgatásnak!



Eddig nagyon elhanyagoltam ezt a bloggomat, de úgy döntöttem, hogy a családdal kapcsolatos dolgaimat itt fogom lejegyezni, a másikon pedig hobbimmal kapcsolatban mindent. Remélem, hogy a gyerekek és kis családom sok-sok irogatni valót ad nekem.


Na és akkor egy friss:


A hétvégén Balatonon voltunk egy kis csajos bulin. Igazából munkahelyi kiruccanás volt. Évente 2 alkalommal a munkahelyem "elkéri" az önkormányzattól a balatoni üdülőt, ahol egy kis kikapcsolódásra le lehet menni, annak aki szeretne a munkatársaival, főnökeivel eltölteni egy hétvégét bulizás (ezt szigorúan veszik) céljából. Ilyenkor bográcsozunk, kirándulunk, beszélgetünk, nevetgélünk, iszogatunk és, ha jó idő van fürdünk a balcsiban. Na szóval itt voltunk. Mivel anyukám a munkatársnőm (ő munkaügyes, én pénzügyes) együtt mentünk + a bérügyes kolléganő. Pénteken délután indultunk, szépen elterveztük a menetrendet, de a MÁV felülírta. 2,5 órát késett a vonat, így nem értük el a csatlakozást. :-( Persze megoldottuk, hiszen ügyes csajok vagyunk mi! A délután többi részét azzal töltöttük, hogy jól befagyiztunk, isteni nagy fagyikelyhet rendeltünk, sétáltunk, sokat dumcsiztunk. Este 11-kor pedig megvacsiztunk. Ekkorra lett ugyanis kész a bográcsban főtt paprikáskrumpli. Ezt nem mi csináltuk, csak élveztük az ízét! :-) szombaton nagyot kirándultunk, vásárolgattunk, és ismét fagyiztunk egyett. Esküszöm ezen a 3 napon vagy 5 kilót híztam. Azóta is folyamatosan éhes vagyok, mert kitágult a gyomrom. Szombaton emberi időben volt a vacsi. Hét vezér tokány. Sajnos csak 3 vezért találtunk a többi 4-nek sikerült meglógnia, viszont isteni finom volt, jó kis szafttal. Nagy adag nokedlival. Ja és repetáztam is, igaz akkor már csak szaftot szedtem, és kenyérkével tunkoltam. Tudodm nem illik egy jólnevelt hölgynek ilyet csinálni, de hát isteni!


Vasárnap kora délután értünk haza. Megmondom, nagyon jól esett, hogy pár napig nem nyúznak a gyerekeim, de a végén már nagyon hiányoztak. Anyuval viszont megbeszéltük, hogy 2-3 havonta csinálunk egy ilyen csajos napot-hétvégét. Időnk és anyagiak függvényében.


Hirtelen ennyi!






Cinella

Hát itt van ismét a suli! Szilveszter 7. osztályba, Cintia pedig 2. osztályba megy. A füzeteket, és egyéb kiegészítőket a hétvégén megvettük. Holnap lesz az iskolában a tankönyv vásár. Nem mondom, hogy az "ingyenes" oktatás eddig mennyibe került, mert ismét elsírom magam. Még az a szerencse, hogy Karcsi is és én is kapunk beiskolázási segélyt a munkahelyünkön. Párom jegyeket, én pedig kp. kaptam. Ez utóbbi azért jó, mert a tankönyveket jegyre nem lehet megvenni. Ki van ez találva!!!!!!!
Cinita már várja az iskolát, bár gyakorolni nem nagyon szeretne, pedig most már azért kéne. Szilveszter egyáltalán nem várja a sulit, de ezen nem csodálkozom. Sajnos Ő az egész iskolásdit valahogy nagyon nem veszi komolyan, pedig már több módon próbáltuk vele megértetni, hogy az Ő érdeke lenne. Minél jobb az bizije, annál nagyobb az esélye, hogy bekerüljön abba a suliba amit kinézett magának.
Nekem is kezdődik a suli. Én is pihiztem a nyáron, bár azért a szuper jó kis számvitel könyvemet azért olvastam, tanulgattam belőle, mert ez nem az az anyag, amit csak úgy ismét el lehet kezdeni, ezt muszáj folyamatosan szinten tartani.

A gyerekeknek az évnyitó szeptember 1-én lesz. Sziszikém ezt most megússza, mivel Ő ma ment még egyet nyaralni Anyuval, Öcsémmel, és a feleségével Beával. Görögországba megy a kis mázlista. Mit mondjak nagyon irigylem, még sosem voltam Görögországba. Persze annak nagyon örülök, hogy Ő eljut oda. Remélem, hogy sok szép élménnyel jön majd haza, és így a sulikezdés is könyebb lesz neki.


Cinella

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails