2010. május 31., hétfő

Ovimajális

  Igen tudom , már iskolás mindkettő. :-) Szóval az úgy van, hogy Cinus ugye jár művészi tornázni, amit még az oviban kezdett, és a suliban is folytatja. Az edzőjük ugyanaz, mint aki az oviban is volt, és ezért minden évben ilyenkor május végén az oviban tartandó majálison fellépnek az iskolás művészisek. Főleg azokat szereti vinni Bea néni, akik oda jártak oviba. Így, ha máskor nem is legalább ilyenkor láthatjuk az óvónéniket. Most is volt nagy örömködés, mert Cinit nagyon szerették, és viszont. Idén pillangótáncot táncoltak. Sajnos a többi kép nem lett jó, így ennyivel kell beérni.

Más:Cinus ma játszott egy keveset a számítógépen, ahol különböző utasításokat írtak ki az egyik ilyen az volt, hogy hogyan haladjon a karakterrel. Oda volt írva, hogy a SHIFT gombot lenyomva egy másik betű lenyomásával tud előre menni. Egyszer csak jön Cini, hogy segítsek már neki, mert egyszerre nem tudja lenyomni az "s" "h" "i" "f" "t" billenytyűket. Elöszőr nem is értettem mit akar, de amikor mégegyszer elmondta, úgy elkezdtem nevetni, hogy a könnyem is kicsordult. Mondtam is Karcsinak, hogy tiszta anyja a gyerek. Én ugyanis jó 10 évvel ezelőtt az első e-mail címet így írtam le "kicsi kukac freemail.hu". Ekkor mi még egy munkahelyen dolgoztunk Karcsival, és ott Ő volt az informatikus, tehát nála landolt elsőként ez a papír. Természetesen azóta is rajtam röhög.
Cinella

2010. május 28., péntek

4 nap alatt .....

kiolvastam az Alkonyat c. könyvet. Sok jót hallottam róla, meg olvastam is itt egy-két bloggon. Már egy ideje kerülgetem a könyvet, de mivel még tanulok (már nem sokáig) nem akartam belekezdeni. Aztán eljött a pünkösd hétfő, és én meglátogattam a barátnőmet, aki 8 hónapos terhes. Mivel a város másik végén lakik, így gondoltam utazás közben olvasok valamit, és pont szembe jött a könyv. Mit mondjak, alig bírtam letenni. Inkább nem hímeztem, nem varrtam, és nem aludtam esténként, csak olvashassak. Szó szerint faltam a betűket! Mondjuk már alapjáraton ki voltam éhezve egy jó könyvre, hát most megkaptam. Itthon megvan a 2. része is, de azt most Sziszi eldugta előlem, mert most nagyon nem kéne mással foglalkoznom, mint a tanulással. Szóval, ha meglesz az utolsó vizsgám is, jutalomképpen kiolvasom a többit is. Addig meg beszerzem a 3. és 4. részét is! :-)
Cinella

2010. május 25., kedd

Szivárvány

Kezd elegem lenni már ebből az időjárásból. :-(
 Ma délutásn is-mint mostanság szinte minden nap-egyik pillanatról a másikra esti sötétség lett, majd a következő pillanatban leszakadt az ég. Egyébként én szeretem ezeket a viharokat, mert elindul a szervezetemben az adrenalin, és ezt a pörgést átragasztottam már a gyerekekre is. Mindhárman álltunk az ablakban és szinte örömsikoltozások közepette néztük a vihart, ami most nem csak esőt, hanem jeget is hozott.Szóval szeretem ezeket a viharokat nyáron max 2-3 alkalommal, de nem minden nap, már hetek óta.
Amúgy a vihar amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan ment is. Az elész nem tartott tovább 15 percnél, és utána ki is sütött a nap. Majd pár perc múlva hallom ám Sziszit, hogy lelkesen kiabál Cinusnak, hogy szivárványt lát. Nekem sem kellett több, fényképező elő, irány az erkélyszerű képződmény, és katt, katt. Ezek készültek.
Cinella

2010. május 23., vasárnap

Oklevél

Az én drága kicsi fiam ezt az oklevelet kapta pénteken az iskolában. Nagyon büszkék vagyunk rá!
Cinella

2010. május 16., vasárnap

Balcsi és béka

Múlt hét végén anyuval elszöktünk egy kis csajos hétvégére a Balatonhoz. A volt munkahelyemnek van ott egy önkormányzati nyaralója, ahol évente 2x szoktak egy kis munkahelyi bulit csinálni. Hogy hogy kerültem oda? Nagyon egyszerű, Anyu még ott dolgozik. Szóval kettesben lementünk még pénteken meló után. Szombaton a rossz időre való tekintettel (már akkor sem volt jó idő, de a mostanihoz képes szuper volt) elmentün wellneselni. Egész nap áztattuk a kis popónkat, szaunáztunk, aromakamrában ücsörögtünk. Az úszkálástól megéhezvén betértünk egy étterembe, és olyan fincsi halászlevet ett, hogy na! Este pedig a volt kolléganőkkel kártyáztunk, és akkorákat nevettünk, hogy a halak ilyedtükben kiugrottak a Balcsiból! Ezek a képek a vasútállomás előtti parkban készültek. A madár Anyu szerint kacsa, szerintem holló. :-)

A béka pedig Cintia műve, és wcpapír gurigából készült. Nagyon-nagyon csodálom, és irigylem is a képzeletét, kreativitását, de leginkább azt, hogy ami a kis fejében megszületik, azt képes kivitelezni, megvalósítani. Nekem valahogy sosem sikerül létrehoznom mindazt ami a fejemben benne van. Remélem Cinusnak megmarad ez a fajta képessége, akkor is amikor már felnőtt lesz. Szeretném, -és remélem Ő is ezt szeretné, -ha majd ebben az irányba tanulna tovább. Na de ez még messze van!
Cinella

2010. május 5., szerda

Saját termés

Tegnap megtartottuk az első szüretet. Leszedtük az epreket, amik az elmúlt 3 napon értek meg itt minálunk. Nem voltak kevesen egy cserép eperhez képest, de a gyerekeim, illetve a magam eperpusztító képességéhez képest igen-igen piciny mennyiség volt. Cini meg is kérdezte az apját, hogy, ha csak ennyi terem rajta, akkor miért nem vettek legelább 10 db-ot. Jaj, de nagyon kéne már nekünk egy kertesház!!!!!!!
Cinella

2010. május 3., hétfő

Vizsga

Ismét közelebb kerültem egy vizsgával a mérlegképes könyvelői végzettségemhez. Most a számvitel szóbeli léptem meg sikeresen. Nagyon sikeresen, ugyanis 5-öst kaptam. Nagyon örülök neki, de nem lehet lazítani, mert a maradék 3 vizsgára összesen 2 hónap van. Jaj, már nagyon várom a végét!
Cinella

Anyák napja

Nagyon szeretem ezt az ünnepet, főleg mióta gyerekeim vannak! Nincs szebb érzés, amikor hozzám bújnak, puszilgatnak, szeretgetnek. Amióta nekem is vannak Ők, azóta Anyukámat is jobban tudom értékelni, főleg, hogy szilveszterem már belépett a tinikorba. Így utólag már sok mindent másképpen látok, mint akkor amikor én voltam ennyi idős. :-)
Cintiáéknál az iskolában volt egy kis ünnepség, de sok jót nem tudok elmondani a szervezésről. Arról viszont annál inkább, hogy amikor átadta az ajándékát, akkor nagyon szorosan átölelt és Ő is elérzékenyült. Egymásba gabalyodva pityeregtünk. Ilyet még sosem éltem át, és egyszerre volt felemelő, és furcsa is. Cinikémtől egy virágos képet kaptam, amit üveg festékkel készített. Ezenkivül elhalmozott már hetek óta mindenfélével, főleg virágokkal, amit a kirándulások, séták alkalmával szedett. Sziszi pedig egy virágot rajzolt, és ez nagy szó Tőle, főleg, hogy ki is szinezte, mert ha nagy ritkán rajzol, akkor is csak feketét és pirosat használ.

A kép hátterében pedig a folyamatosan termő balkoneprem látható, amit a családtól kaptam. Igazából a kép közepén lévő vizcseppet fényképeztem le. Mióta tanultam néhány dolgot a fényképezésről egészen másként látok dolgokat, és olyasmit is észreveszek, és lefényképezek, amielőtt régebben simán átsiklottam volna.
Itt pedig az a két szivecske látható amit én készítettem Anyunak, és Nagyikámnak.  Itt is szeretnék még egyszer nagyon boldog Anyák napját kívánni Anyunak, Nagyinak, nagyon-nagyon szeretlek Titeket!Cinella





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails