2011. január 27., csütörtök

Fogszabályzás

Ma Cinussal fogorvosnál voltunk, mert fogszabályzót fog kapni. Most a mintát vették le, ami alapján elkészítik neki a készüléket. Szerencsére egyenlőre éjszakait fog kapni. Hát ez a mintavétel nem volt túl egyszerű. Valószínüleg elrontottam a gyerekeimet, de szeretik tudni mi történik velük. A doktornő viszont nem mondott el neki semmit, csak bedugta a szájába azt amivel mintát vesznek. Persze szegénykém tudni akarta mi történik, és ráadásul fulladozott is. El is kezdett pánikolni. Na ja anyjára hasonlít nincs mese. Elsőre nem is sikerült, ettől meg a dokinő kezdett el hisztizni. Másodjára már sikerült, mert addigra már tudta mi lesz, meg egy két dolgot már elmondtak. Az alsó mintavétel ennél sokkal egyszerűbb volt, majd ezek után még egy viaszos ráharapás is kellett. Azt hiszem ekkor már a dokinéni is felfogata, hogy jobban jár, ha inkább mindent elmesél, elmagyaráz Cinusnak. Mire végeztünk mindketten megnyugodtak. Meg én is! Én ugyanis rettegek a fogorvosnál. A készülék egyébként 1 hónap múlva lesz kész. Kíváncsi leszek, hogy hogyan fogja viselni.
Cinella

2011. január 21., péntek

Félévi bizik

Ma hazahozták csemetéim a félévi bizonyítványokat.

Szilveszter átlaga 3,4 lett. Csak 3-as és pár 4-es. Igazából jobb lett, mint amire számítottam, az év közbeni jegyei alapján. A töri 3-án azért meglepődtem, mert abból jobbat érdemelt volna. A tanár kiszúrásból adott neki egy fekete pont miatt 1 jeggyel rosszabbat. :-( Ja és az én fiam egy UFO. Más gyerek az intőit dugdossa a szülei elöl. Sziszi a két dicséretét felejtette el megmutatni.Egyébként meg holnap megy központi felvételit írni magyarból és matekból. Remélem jól fog sikerülni, mert nagyon szeretném, ha felvennék Őt a kiválasztott suliba.

Cintia még csak szöveges értékelést kapott. Magyar nyelv és irodalom, matek, környezet kiváló, német nyelv jól megfelelt. Reggel a német tanító néni azt mondta, hogy azért csak jól megfelelt, mert rendetlenül vezeti a füzetét, és időnként elfelejt leckét írni. Ettől kicsit kiakadtam, mert minden áldott nap kérdezem Cinust a leckékről. Sajnos nem vagyok ott, hogy halljam tényleg nincs. Erre jobban oda fogunk figyelni a második félévben.

Cinella

2011. január 17., hétfő

Teljesítménytúra és Abba show

Mindez egy nap alatt!!!
Karcsi már régebben is szeretett volna elindulni pár teljesítménytúrán, de én nem voltam vevő rá, Cinus pedig még kicsi volt. Idén elhatároztuk, hogy végigmegyünk néhány túrán. A Budapest kupa keretében éves szinten 44 túrát hírednek meg. Ebből a gyerekeknek 6-ot felnőtteknek 10-et kell teljesíteni, hogy kupát kapjon. Cinus nagyon lelkes, és küzd a kupájáért. Már van 2 pecsétjük. Én csak a kirándulásért és nem mellesleg a fogyás miatt járok velük, pecséteket nem gyűjtögetek. Az út 20 km volt. Indultunk a Gyermek vasút Széchenyi hegyi megállójától, és itt volt a cél is. Útba ejtettük Normafát, Makkosmáriát,Szépjuhásznét, megkerültük Hárs hegyet, felmentünk a János hegyre az Erzsébet kilátóhoz, jártunk a Disznófő forrásnál, majd vissza a kiindulási ponthoz. Nem mondom, hogy nem volt olyan pillanatom, hogy feladom, de végül nem tettem, és végigmentem. Cinus is kissé hisztis lett a végére, pedig Ő egészen jól bírja az ilyesmit. Mire hazaértünk a mozgásom kissé merev volt. Érdekes módon a jobb combom és a bal vádlim állt be. (ma reggelre már mindenem deréktól lefelé)

És ugye ABBA show. Nem elég nekünk egy teljesítménytúra egy napra, este még elmentünk ABBÁ-t hallgatni. Cinus is jött velünk, mert nagyon szereti a Mamma Mia c. filmet. Szegénykém nem tudta 100%-osan élvezni, mert nagyon fáradt volt. Azt hiszem hármunk közül engem dobott fel igazán. Karcsi is elé elcsigázottnak látszott. Nekem minden esetre nagyon tetszett!

A nap megkoronázása pedig a taxis volt akivel hazajöttünk! Komolyan ez már több mint vicc volt. Elöszőr is azért morgott, mert a diszpécser nem mondta neki, hogy fix áras, de őt ez nem zavarja. Ezt kb 5x eldünnyögte az orra alatt. Majd közölte, hogy lehet ki fog fogyni a benzinje, de nem gond van nála egy 5 l-es kanna benzinnel. Na az Árpád hídon már éppen csak átgurult. Az egyi buszmegállóban félreállt, kiszállt és elkezdte töltögetni a kis kannácskáját. Ezek után úgy szállt be a kocsiba, hogy "basszus nem is volt kifogyva, mert járt a motor" na itt kicsit elpukkant az agyam, ugyanis tudjuk járó motorral nem tankolunk mivel balesetveszélyes, és ugye ott volt a gyerek is. Nem szóltam, mert Cinust nem akartam felidegesíteni, sajnos eléggé pánikolós. Karcsinak még párszor előadta, hogy nem is kellett volna kannácskáját használnia. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. Lényeg, hogy épségben hazaértünk. Az volt az ember szerencséje, hogy nagyon fáradtak voltunk, mert bizony szívem szerint betelefonáltam volna a központba a sztorit elmesélni. Ugyanis szerintem a taxis társaságot járatják le az ilyenek, meg a taxisokat! Amúgy meg megállapítottuk Karcsival, hogy mi vonzzuk a hülye taxisokat! :-(
Cinella

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails