2011. március 28., hétfő

Néptánc bemutató

Cintia idén már 3. éve jár néptáncolni. Amikor még ovis volt és mentünk Szisziért az iskolába, akkor az én örökmozgó cserfes lánykám képes volt hosszú perceket szótlanul állni az előtt a terem előtt ahol próbáltak a néptáncosok. Majd amikor suliba került természetes volt, hogy Ő is tagja lesz a csapatnak. Azóta sem bánta meg, és bennem is egyre jobban erősödik az érzés, hogy nem fogom hagyni Cinusnak, hogy tiniként abbahagyja. Olyan élményeket, utakat társaságot kaphat, amit mi nem biztos, hogy nyújtani tudunk Neki. Szóval a hétvégén szombaton és vasárnap is volt fellépésük a Hagyományok házában. Az apropó pedig az, hogy idén 30 éves a Kincső Néptáncegyüttes minek Ő is tagja. Jelenleg az Apró Kincső tagja. Nagy felhajtás volt szombaton egész komoly meghívott vendégek voltak, pl. a Polgármesterünk is. A gyerekek nagyon élvezték, csak elfáradtak. Nekem kissé kettévágta az egész hétvégémet, de első a gyerek, ugye!
A fényképeket vasárnap a fellépés után készítettem. Annyira látszik rajta, hogy tiszta szívből élvezi amit csinál. Olyan jó látni!
Cinella

2011. március 20., vasárnap

Elkészült....

...a konyhám! Az én drága férjem egész héten csak ezért dolgozott, de az örömömet látva, azt mondta megérte! Szegénykémnek nem maradt bőr az ujjain, szétkalapálta a kezét, és össze vissza vagdosta a csempe, amikor leszedte.
A bútorokat és a gázfőzőlapot, villany tűzhelyt az IKEÁ-ban vettük. A szekrényeket, polcokat Karcsi szerelte össze. Ja a két sarokszekrényt én csavaroztam össze egyes egyedül a két szép kacsómmal! A pultot, a mosogatót és a két készüléket az IKEÁ-sok szerelték. Szerintem nagyon, de nagyon szép lett. Még nincs teljesen kész, mert a vízzárót és a lábazati burkolatot fel kell még szerelni, de ezek már nem fértek bele. Így is ma jóformán csak takarítottunk, de még van mit.  A bepakolással is van némi gondom, mert egyenlőre nem tudom mit hová tegyek, hol lesz kéznél, hol van útban. Na szóval lesz még mit csinálnunk.
Két képet mutatok, az első egy ilyen volt ilyen lett:

A második pedig egy kis összeállítás a bútorokról:



2011. március 11., péntek

Konyhafelújítás N°2

Ma elkezdtük a konyhát szétkapni. Az ember azt gondolná, hogy ez könnyű, vagy legalábbis gyorsabb, mint a létrehozás. Hát nem.
A csempe az egyik oldalon, ahol a pult volt szinte ránézésre lejött. A másik oldalon, ahol a csempe ráadásul plafonig volt felrakva, na itt csak apró darabokban lehetett levésni. Szegény Karcsit össze vissza is vágta. Teleragasztottam ragtapasszal. Az egyik véletlenül állatkás lett. :-) Nekem is lett egy sérülésem, amikor pakoltuk szemetesbe a gonosz, éles csempéket, az egyik elmetszette a kisujjam. Hát fáj rendesen. :-( Közben meggyűlt a bajunk a szekrényekkel. A két felső szekrény úgy lett anno sok-sok évvel ezelőtt felrakva, hogy nem lehet leakasztani. Mintha nagyméretű szögbelövővel lett volna feltéve, szóval nem mozdul. Holnap jön az Öcsém meg a haverja villanyt szerelni, majd a három fiú lekapja. Legalábbis nagyon remélem. Az alsó szekrények közül, pedig az nem akart elszakadni a faltól, amelyikben a mosogató volt. De azt kivégeztük.
Most ott tartunk, hogy csempe már csak a földön darabokban van, a plafonról a festéket lekaparta a drága, a vízórák és a víz csonk bezacskózva. Ez utóbbi azért, mert szörnyen büdös jön belőle.
Most pihegünk és tervezgetjük a hogyan továbbot. Lesznek még érdekes napjaink, már látom előre.
Cinella

2011. március 4., péntek

Konyhafelújítás N°1

Azt hiszem nagy fába vágjuk a fejszénket. Elhatároztuk, hogy felújítjuk a konyhát. Már nagyon ráfér szegénykére. A szekrények korpuszai még az eredeti 30 éves házgyáriak, csak az ajtókat cseréltük le. A linóleum szintén jó öreg már szegénykém. A csap orrán száján folyik, ha kinyitom, mindig attól félek egyszer szétmegy, és mindent elönt a víz. A sütőm szegénykém meg hát. Húst még tudok benne sütni, de finomabb dolgokat, süteményeket, pizzát, pogit azt nem. A teteje még nyers, de az alja már megégett. Szóval megérett az idő a konyha rehabilitására.
Ezek a képek ma készültek. Ilyen még pár napig, illetve a hűtőt már ki is cibáltuk Karcsival.
A terveket Karcsi készítette az IKEA oldalán található 3D-s tervezővel. A hűtőn és a mosogatógépen kívül minden ki lesz cserélve. A falak trópusi orange fantázia névre hallgató színnel lesz lefestve, a bútor fehér lesz. Hű már nagyon várom, hogy elkészüljön.
Az egészben az lesz a legszebb, hogy Karcsival kettesben fogjuk megoldani.

Cinella

2011. március 2., szerda

Elmaradások

Na ezek vannak bőven! Minden nap elhatározom, hogy most írni fogok, aztán rendszeresen elmarad, mert minden fontosabb, mert ehhez idő kell. Gondolataim összeszedni, képeket válogatni, stb....
Most itthon vagyok szabin, mert Szilvesztert kísérem (lelki támasz leszek) felvételizni. Ő ugye most 8. osztályos és középiskolát választottunk. A héten 3 szóbelire megyünk. Szerintem ez kicsit megterhelő a gyerekeknek, de most ilyen rendszer van. 4 iskolába jelentkezett, ebből 3-ba behívták. Az utóbbi napok történései miatt élek a gyanú perrel, hogy a 4.-be is, de a postás tán azt a papírunkat is elkummantotta. Történt ugyanis, hogy 2 napja felhívott a fiam osztályfőnöke, hogy az egyik suliba visszament a papír, címzett ismeretlen felirattal. A gyerek neve is kint van a postaládán, és már kapott is névre szóló levelet, sőt ebből az iskolából is jött már értesítés. Szóval 3. napja próbálom elérni azt aki a leveleket hordja szét. Szeretném megkérdezni, hogy miért is kapja a fizetését? Ha elkummant valamit, ami miatt a gyerek lecsúszik valamiről, komolyan megtépem.
Közben túl vagyunk a gyerekek szülinapján. Cininek ugye volt csajos bulija, Sziszim nem akart srácos bulit. Mondjuk nem dőltem kardomba emiatt. Így legalább nem kapta szét a lakást pár tini. :-) Cserébe viszont szerveztem egy családi bulit a Trófea étterembe, amit mindkét csemetém nagyon szeret. Ide hívtam meg a rokonokat. Nagyon jól éreztük magunkat, sokat nevettünk, hülyéskedtünk. Szerencsére jó humorú családom van.
Ja és van még egy olyan történetem is, hogy csak na! Történt ugyanis, hogy kolléganőmmel elmentem a Auchan nevezetű üzletbe. Nem szoktam ott vásárolni, így nem is tudom, mit hogy szoktak ott csinálni. Míg a barátnőm válogatott én nézelődtem és arra lettem figyelmes, hogy az egyik ott dolgozó hölgyike leszedi az árcédulát a polcról, majd a dobozkájából elővesz egy AKCIÓ feliratú kis táblát, abba becsúsztatja az előzőleg kiszedett árat, és így visszateszi a polcra. Ezt kb. 6-8 terméknél megcsinálta. Én meg álltam ott mint akinek hiányzik pár kereke. Komolyan tátott szájjal bámultam. Na ez az igazi parasztvakítás!!!!! Ezért vigyázni az akciókkal!!!!!

Cinella

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails